Föreningen Jazz i Växjö

We Float

Onsdag 29 Jan - kl 19 - Kafé de luxe

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljud-landskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz.

Nuaia + Josgrejen

Fredag 21 Feb - kl 19- Kafé de luxe

En dröm för många band är att skapa sitt eget, personliga ljudlandskap. Trion Nuaia har lyckats. Svenska bandet löder ihop sin egen förening av pop och electronica.


Nuaia spelar fri-pop. En mix av jazz, pop och electronica improvisationer. Ett universum där, sång, trummor och akustiska ljud, möts i ett elektroniskt ljudlandskap och föder personliga berättelser som förmedlas med ovanlig intensitet och närvaro.


Nuaias andra album ”Belong to the moon” släpptes våren 2015 och kännetecknas av personligt Fri Pop manifest, som gjorde stort intryck i  på lyssnare och recensenter från Scandinavien, Europa till Asien och i USA.

Aloft Quartet

Fredag 6 Mars - kl 19 - Utvandrarnas hus

Aloft Quartet formades 2016 och är en akustisk jazzkvartett bestående av unga musiker från Skandinavien. Musiken består av original-kompositioner som bandet tillsammans jobbat på för att skapa en stark och sammanhängande repertoar. Med inspiration från den amerikanska såväl som den nordiska jazzscenen spelar Aloft Quartet sin musik på ett distinkt och omväxlande lugnt och kraftfullt sätt.


Bandet har varit på flertalet turnéer runt om i Skandinavien och Tyskland och har redan idag fått stark respons och renommé för deras dynamiskt livliga och emotionellt gripande musik.

Mattias Welin & Per Sjödin

Onsdag 25 mars - kl. 19 - STENLADAN


Basisten Mattias Welin spelar i Relay Orchestra och medverkar på CDn Relay.


Mattias föddes i Växjö 1965. Han har studerat på Skurups Folkhögskola 87/88 och Kungliga musikaliska akademien 89-91.


Per delar sin tid mellan att vara gitarrlärare vid musikhögskolan i Malmö och att spela gitarr i olika band. 

 

Båda musikerna är välkända för Växjöpubliken och har tilldelats FJV utmärkelse JazzOskar.

 

Förband från St Sigfrids FHSK.

Leon Falk Satchmo Tribute

Onsdag 29 April - kl 19 - Kafé de luxe

Leon Falk Satchmo Tribute är en djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld - en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker.


Med samma klassiska "Hot Five"-settning som i de legendariska studio-sessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv, och framför musiken med känsla och liv. 

Garner Group

Söndag 17 maj - kl 19 - Kafé de luxe

Garner Group septet med unga musikeer vars repertoar utgörs  av låtar utgivna av Blue Note som firade 80-års juileum 2019.


Reertoaren tar utgångspunkt i 60-talseran, med musiker såsom Art Blakey, Dexter Gordon och John Coltrane, men även med inslag av modernare kompositioner av exempelvis Norah Jones och Robert Glasper. 

Blues Twisters

Fredag 22 maj - kl 19 - STENLadan

I STENLadan, intill Campus, producerar studenterna vid LNU producentlinje i samarbete med Föreningen Jazz i Växjö två  konserter med lokala musiker.


I maj spelar blues-gruppen Blue Twisters under ledning av Carl Bjelke.


Buss 3 stannar utanför STENLadan.

Carlshamn Punch Big Band

Någon gång i höst någonstans i Växjö

Bandet leds av Berndt Sjögren och Ylva Fernlund står för sången. Tillsammans ska de framföra svängig storbandsjazz och om besökarna är sugna på att dansa Lindy Hop, foxtrot, quick step eller någon annan dansform, kommer de inte att stoppas. Efter konserten blir det jam session tillsammans med storbandet.

George Riedel & Mattias Ståhl


Fredag 9 oktober - kl 19 - Näckrosen Ingelstad 


Georg Riedel och Mattias Ståhl, två av Sveriges viktigaste musiker har slagit sina talanger samman och skapat jazzalbumet Diokrati. Ett avskalat men komplext verk, med Riedel på kontrabas och Ståhl på vibrafon och marimba - en magisk diokrati. Musiken är grundad i jazz och visa, och Riedel har skrivit samtliga verk.

Besök även Jazzkalendern som drivs av Föreningen Jazz i Växjö ordförande Björn Möller.  Jazzkalendern listar (nästan) alla jazzakter i Kronobergs län och i Södra Sverige. 


Föreningens konserthistoria finns på Jazzkalendern.

Sidan uppdaterad 2020-02-11

Våra sponsorer

Jazz i Växjö
Kompiskortet
Jazz i Växjö
Jazz i Växjö

Föreningen Jazz i Växjö använder inte Cookie-filer och sparar ingen information om beeökare för eget bruk.

Acceptera